26-27/3 IESET 2016 Tilburg

2016-03-27 Tilburg

6 WZV-zwemmers spendeerden hun tijd tijdens de paasdagen – in plaats van aan het rapen van eieren – aan het International Eastern Swim Event Tilburg (IESET). Deze wedstrijd was na een afwezigheid van 7 jaar weer terug op de agenda in Tilburg. De wedstrijd was verdeeld over 2 dagen en 4 sessies. ’s Ochtends zwom iedereen de series en per onderdeel werden de beste 6 zwemmers ’s middags uitgenodigd voor de finale.

Dit toernooi bracht de 6 WZV-ers geen windeieren, want de prestaties waren uitstekend.

Er werden 9 limieten voor de BZK, 5 Clubrecords en 9 PR’s gezwommen. Verder werden er 6 finaleplaatsen afgedwongen.

Marlotte Spohr bevestigde haar goede vorm met 3 finaleplaatsen, 5x een BZK-limiet, 1 Clubrecord en 3 PR’s. Zij was finalist op de 50m school, 50m vlinder en 50m rug. In de finales werd ze 6e (50m school), 5e (50m vlinder) en zeer verdienstelijk 2e (50m rug). Tijdens de 50m rug vestigde ze een nieuw clubrecord in de categorie dames 17 jaar en ouder.

Jade Hoppenbrouwers opende met fenomenale clubrecords op de 50m school in de categorieën meisjes 12 èn 13 jaar. Ook Jade dwong een finaleplaats af en wel op de 200m school. Tijdens deze finale zwom ze – temidden van aanzienlijk oudere zwemmers – naar nieuwe clubrecords op de 200m school voor meisjes 12 èn 13 jaar. Jade behaalde op zowel de 50m als 200m school een BZK-limiet.

Milo Janssen bemachtigde 2 finaleplaatsen (100m school en 100m vlinder). Verder zwom hij 2x een BZK-limiet: op de 50m vrij tijdens de series en op de 100m school tijdens de finale.

Kenza van Kapel en Jort Hoppenbrouwers zwommen beide een PR: Kenza tijdens de 100m vrij en Jort tijdens de 100m wissel. Klik voor een gedetailleerd overzicht op de uitslagen hieronder.