24/10 NSZK-1 Den Haag

Veel van onze oudere zwemmers blijven fanatiek zwemmen nadat ze de middelbare school verlaten en gaan studeren. Zij zwemmen dan niet alleen bij WZV, maar ook bij een van de vele studentenzwemverenigingen, die Nederland rijk is. De meeste van deze verenigingen doen mee aan een studentenzwemcompetitie, de NSZK.

Er zijn 4 NSZK-competitiewedstrijden; ze vinden altijd op zaterdag plaats en zijn erkend door de KNZB. Ze zijn dus interessant voor student-zwemmers met een startlicentie.

Bart de Bont en Milo Janssen zwemmen bij studentenzwemvereniging HYDROFIEL uit Nijmegen. Luc de Bont bij studentenzwemvereniging AQUIFER uit Wageningen.

Op zaterdag 24 oktober 2015 vond de 1e NSZK van het seizoen plaats in het Hofbad (50m bad) te Den Haag. Deze wedstrijd werd georganiseerd door studentenzwemvereniging WAVE uit Delft.

Bart en Luc zwommen beide een PR in het 50m bad. Bart op de 50m rug en Luc op de 100m school. Deze PR’s zijn ook geldig voor WZV en dat is ook het geval indien er tijdens zo’n studentenwedstrijd een limiet wordt gezwommen. Luc deed dat op de 50m vlinder, de gezwommen tijd is goed voor een startbewijs voor de RSK. Klik voor details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2015-10-24 Den Haag NSZK Deel 1 uitslag

2015-10-24 Den Haag NSZK Deel 1 uitslag (verkort)

Gepubliceerd door Redacteur kern

Hoofdtrainer