20-21/1 BWK Weekend 2 Eindhoven

De Brabantse Winter Kampioenschappen (BWK) is een korte baan (25m bad) zwemwedstrijd, waarbij alle reguliere zwemnummers aan bod komen. Het 2e weekend vindt plaats in het “Pieter van den Hoogenband Zwemstadion” in Eindhoven.

• In het 2e weekend van de BWK was WZV opnieuw succesvol met 8 medailles: 4 voor Maikel Blijlevens, 3 voor Chris Geers en 1 voor Jort Hoppenbrouwers.
  • Maikel Blijlevens behaalde in de categorie Jongens Jeugd Zilver bij de 100m Rugslag (1:03,56) en 3x Brons bij de 50m Vrije Slag (25,01), 100m Vlinderslag (59,89) en 100m Wisselslag (1:04,25).
  • Chris Geers behaalde in de categorie Jongens Jeugd Zilver bij de 50m Vrije Slag (24,97) en 2x Brons bij de 100m Rugslag (1:04,05) en de 400m Wisselslag (5:08,15). Bij de 200m Vrije Slag en 50m Schoolslag bereikte hij 2x een zeer verdienstelijke 4e plaats.
  • Jort Hoppenbrouwers behaalde in de categorie Jongens Jeugd Brons bij de 50m Schoolslag (33,09).
  • Collin van der Ham was ook in het 2e weekend weer sterk op dreef. Hij verbeterde op 5 van de 6 door hem gezwommen afstanden ruimschoots zijn PR’s en bereikte in de categorie Jongens Junioren 1-2 1x een 4e plaats en 3x een 5e plaats.
  • Verder was er een mooie 5e plaats in de categorie Meisjes Jeugd voor Viviënne Bosch bij het onderdeel 50m Rugslag.
  • Ilona Blonk boekte bij haar 5 starts in dit weekend 7x een PR. Opmerkelijk was, dat ze tijdens de 200m Wisselslag sneller de 50m Vlinderslag aflegde dan tijdens de 50m Vlinderslag zelf. Beide malen leverde dat een PR op.
  • Ook Suze van Oosterhout schoot door het water, want in de Categorie Meisjes Junioren 1-2 bereikte ze bij de 100m Schoolslag opnieuw een ruime verbetering van haar PR. Zelfs haar tussentijd (50m Schoolslag) betekende voor de 3e keer een PR.
  • Er werden 2 Clubrecords gezwommen; de 1e was een evenaring door Maikel Blijlevens bij de 100m Vlinderslag in de categorie Heren 16 jaar (59,98) en de 2e kwam op naam van het Mixed Estafetteteam 4x 50m Vrije Slag, bestaande uit Maikel Blijlevens, Isabel van Alebeek, Viviënne Bosch en Chris Geers. Ze finishten in de Categorie Senioren Open als 7e in de Clubrecordtijd van 1:48,63 (categorie 17 jaar & ouder).
  • In totaal werden er door de 17 deelnemende zwemmers van WZV 32 PR’s gezwommen, de meeste door Ilona Blonk (7), gevolgd door Collin van der Ham (5), Chris Geers (5), Marith Ewijk (3), Suze van Oosterhout (2), Isabel van Alebeek (2), Liza Theuns (2), Wessel Roosenbrand (2), Maikel Blijlevens (1), Guus den Hartog (1), Jona Dörr (1) en Jade Hoppenbrouwers (1). De meeste progressie werd geboekt door Chris Geers.

Klik voor alle details en bijzonderheden op de uitslagen hieronder.