29/3 Competitie-5 Den Bosch-Rosmalen

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen zou aanvankelijk in het Sportiom te Den Bosch plaatsvinden. De scheidsrechter keurde echter dit bad af vanwege een te hoge watertemperatuur. De wedstrijd werd in onderling overleg verplaatst naar zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen. De voorlaatste competitiewedstrijd vond in hetzelfde bad plaats.

De resultaten waren als volgt: 5 gouden, 12 zilveren en 14 bronzen medailles, 4 Clubrecords en 2 BZK-limieten. Lotte Klerkx zwom op haar beide individuele afstanden een BZK-limiet, zowel op de 50m vrij en 200m wissel. Op beide afstanden verbeterde ze ook het clubrecord voor meisjes 13 jaar. De 2 andere clubrecords werden verbeterd door Isabel van Gessel. Op zowel de 50m vlinder als de 50m vrij pakte ze flink uit met clubrecords in de categorie “meisjes 9 jaar”.

Flinke progressie weer bij Yannick & Veronique van Alebeek, Isabel & Yasper van Gessel, Marco Chambon, Rick de Kort, Thijs & Femke van der Dussen, Viviënne Bosch, Wessel Roosenbrand, Diego van Arkel en Tim Veraa; het relatief warme water remde deze zwemmers niet.

De zwemcompetitie is geen grote verzameling individuele wedstrijden, maar een groepsgebeuren, waarin elke zwemmer zijn plaats heeft en waarin de prestatie van elke zwemmer ertoe doet. Er zijn 5 competitiewedstrijden per seizoen; daarnaast zijn er nog 2 mini-competities van 1 dag: de Minioren ClubMeet in november en (indien WZV daarvoor wordt uitgenodigd) de Biesbosch Trofee in februari of maart. In totaal 7 wedstrijden per jaar, waarbij de deelname van elke opgestelde zwemmer zeer belangrijk is. Kampioen kun je worden, indien je een goede ploeg bent met gemotiveerde zwemmers en deze zwemmers voor en met elkaar door het vuur willen gaan.

WZV werd geen kampioen, maar zeer overtuigend tweede en promoveert naar de 1e klasse. Klik daartoe maar in het overzicht met “Zwemlinks” op “Competitiestanden”. Ik zou wensen, dat we in het volgend seizoen meer met en voor elkaar door het vuur willen gaan.

Uitslagen:

2015-03-29=Den Bosch-(Rosmalen)-Competitie Deel 5 uitslag

2015-03-29=Den Bosch-(Rosmalen)-Competitie Deel 5 uitslag (verkort)

2015-03-29 Rosmalen

Gepubliceerd door Redacteur kern

Hoofdtrainer