5-6/7 Nachtzwemmarathon Zundert

Helaas is onderstaand evenement door de organiserende vereniging afgelast (14-5-2014) !

Wil je eens een keer ‘S-NACHTS zwemmen? Geef je dan op voor het gezellige evenement, dat hieronder beschreven wordt. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent, maar je moet wel minstens 15 jaar zijn, of in 2014 15 jaar worden (geboortejaar 1999 en eerder). Indien je geïnteresseerd bent, meld je dan z.s.m. aan bij Harry.

Zwemvereniging De Wildert organiseert ter gelegenheid van haar 40 jarig bestaan een nachtzwemmarathon. Zaterdag 5 juli zal deze starten om 20.00 uur tot zondag 08.00 uur in zwembad De Wildert te Zundert.

Deelnemende teams bestaan uit maximaal 8 zwemmers(sters) plus 2 reserve zwemmers(sters), dus maximaal 10 zwemmers(sters). Er kunnen maximaal 20 teams deelnemen, zodat het van het allergrootste belang is om niet te lang met inschrijven te wachten.

Er zijn 2 klassen, namelijk startvergunninghouders en recreanten. Heeft een team 3 of meer leden met een startvergunning (polo of zwemmen) dan valt dit team in de startvergunninghoudersgroep. Teams met 2 of minder startvergunninghouders vallen in de categorie recreanten. De ploeg (ongeacht categorie) die de meeste meters heeft afgelegd ontvangt een wisselbeker. In elke categorie is voor het winnende team een beker beschikbaar gesteld.

Gedurende de nacht zal er muzikale ondersteuning door DJ’s zijn om de sfeer er goed in te houden. Hun muziek zal zeker bijdragen aan de gezellige sfeer en er voor zorgen dat men een eventuele  “dip” weer snel te boven is. Bij spierklachten is er een team van masseurs aanwezig zodat iedereen in topconditie blijft.

Bezoekers zijn uiteraard van harte welkom. Aanmoediging is zeker gedurende de nacht altijd welkom en wordt bijzonder op prijs gesteld. Toegang is gratis.

Op de website  www.zvdewildert.nl kunt u alle informatie vinden over onze nachtzwemmarathon, tevens worden hier de resultaten en foto’s geplaatst.

Het inschrijfgeld bedraagt € 50,00 per team, oftewel 6,25 per persoon.

Reglement Nachtzwemmarathon De Wildert

  1. Bij de aankomst op het zwembad dient de ploegleider(ster) zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat, waarbij men de benodigde papieren ontvangt.
  2. Het opzetten van de (party)tenten geschiedt op het aangesloten terrein bij het zwembad op het gras. Caravans en vouwwagens zijn niet toegestaan.
  3. Een ploeg bestaat maximaal uit: 8 zwemmers (sters), plus 2 reserve zwemmers (sters). Dus maximaal 10 zwemmers. Deze deelnemers aan de nachtzwemmarathon dienen gezond te zijn.
  4. Verder is er minimaal 1 ploegleider(ster) en 1 verzorger(ster) en zij moeten minimaal 18 jaar of ouder zijn.
  5. Deelname is mogelijk vanaf 15 jaar en ook voor zwemmers die in 2014 nog 15 jaar worden.
  6. Per team zwemmen 8 zwemmers de nachtzwemmarathon. De reserve zwemmers mogen ingezet worden bij een blessure van een van de startzwemmers. Een blessure van een zwemmer wordt aangegeven door de EHBO of het massageteam. Het inzetten van een reservezwemmer wordt altijd in overleg, en met instemming van de wedstrijdorganisatie kort gesloten. Indien er meer dan 8 zwemmers worden ingezet volgen maatregelen of een eventuele diskwalificatie.
  7. Het zwemmen dient in normale zwemkleding zoals deze zijn voorgeschreven tijdens de competitiewedstrijden. Hulpmiddelen zijn niet toegestaan. Zwembrillen wordt aangeraden in verband met chloorwater.
  8. Tijdens het zwemmen is het verboden om horloges en/of sieraden te dragen.
  9. Er moet volgens de normale regels gewisseld worden. Dus zodra de ene zwemmer heeft aangetikt, vertrekt de andere. Wordt er te vroeg gewisseld dan kan dit worden bestraft met 2 banen aftrek per verkeerde wissel. Wisselen geschiedt altijd aan de ondiepe kant van het bad. Startduik is niet toegestaan.
  10. Per team zwemmen bij voorkeur 2 zwemmers tegelijkertijd  om beurten 2 banen. Er mogen nooit meer dan 2 zwemmers per team in het water aanwezig zijn.
  11. De zwemmer dient ten alle tijden de uitgereikte badmuts duidelijk zichtbaar op het hoofd te dragen. In overleg met de wedstrijdleiding en als de mogelijkheid er is dan mag een team een eigen badmuts dragen mits dit allemaal in dezelfde kleur is.
  12. Sanitaire voorzieningen en kleedruimten van het zwembad zijn gedurende de hele nacht beschikbaar.
  13. Tijdens de nachtzwemmarathon is een massageteam aanwezig voor de deelnemers. De zwemmers kunnen tijdens de nacht hier gratis gebruik van maken.
  14. Voor ongevallen is de EHBO het aanspreekpunt. Een arts is via de EHBO oproepbaar.
  15. Het is verboden alcohol te nuttigen en glaswerk of ander breekbaar materiaal mee te nemen.
  16. Roken is in het zwembad verboden. Buiten mag gerookt worden maar zorg ervoor dat er geen rotzooi van achter blijft.
  17. Het is verboden gebruik te maken van de bassins en de glijbaan, anders dan het wedstrijdbad, tijdens de nachtzwemmarathon.
  18. Wedstrijdleiding, EHBO, Massageteam, Tellers, en overige vrijwilligers zijn herkenbaar aan de polo’s die zij aanhebben.
  19. Alleen de ploegleiders onderhouden contact met de wedstrijdleiding. Aanwijzingen van de wedstrijdleiding dienen opgevolgd te worden. In die gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.
  20. De wedstrijdleiding stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal, schade, ongevallen of enigerlei andere gebeurtenis.
  21. De wedstrijdleiding gaat ervan uit dat elke ploegleider op de hoogte is van het reglement en ook de zwemmers inlicht over de regelgeving. Wij hopen op uw medewerking en begrip voor het naleven van deze regels.

Wedstrijd-afgelast

Gepubliceerd door Redacteur kern

Hoofdtrainer