19/10 NSZK Zeist

Veel van onze oudere zwemmers blijven fanatiek zwemmen nadat ze de middelbare school verlaten en gaan studeren. Zij zwemmen dan niet alleen bij WZV, maar ook bij de verschillende studentenzwemverenigingen, die Nederland rijk is. De meeste van deze verenigingen doen mee aan een studentenzwemcompetitie, de NSZK.

Er zijn 4 NSZK-competitiewedstrijden, die worden bezocht door zo’n 350 tot 400 studenten. Verder is er 1 NSK, de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. Je kunt individueel en in estafettes starten en medailles winnen. Deze wedstrijden vinden altijd op zaterdag plaats.

Het niveau van NSZK-wedstrijden is erg breed: van beginnende zwemmers t/m topzwemmers. De wedstrijden zijn erkend door de KNZB, dus zijn ze interessant voor student-zwemmers met een startlicentie.

De WZV-ers Bart de Bont en Catrina Hagens zwemmen op deze wijze bij studentenzwemvereniging HYDROFIEL uit Nijmegen en oud WZV-er Tom Lommers zwemt bij NAYADE uit Eindhoven.

Op zaterdag 19 oktober was er zo’n NSZK in Zeist (25m bad). Deze werd georganiseerd door studentenzwemvereniging HET ZINKSTUK uit Utrecht. Klik voor de resultaten van Bart de Bont, Catrina Hagens en Tom Lommers op onderstaande link.

Uitslag:

2013-10-19 Zeist NSZK Deel 1 (Utrecht) uitslag

Gepubliceerd door Redacteur kern

Hoofdtrainer